Şener Şen’in ‘Zengin Mutfağı’ Tiyatrosu Beşiktaşlı Komşularımızla Buluştu

Uluslararası Beşiktaş Tiyatro Festivali Şener Şen’in başrolünü oynadığı “Zengin Mutfağı” tiyatro gösterisiyle perdelerini kapattı.

Beltaş A.Ş. ve Beşiktaş Belediyesi iş birliğinde festival kapsamında gerçekleştirilen ücretsiz tiyatro gösterisini, binlerce tiyatrosever takip etti.

Sanatı ve sanatçıyı görünür kılmak için Beşiktaş’ta çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Beşiktaş Belediye Başkanımız Sn. Rıza Akpolat tiyatro festival ile ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Bu yıl ilkini düzenlediğimiz Uluslararası Tiyatro Festivalimize ilgi çok yoğundu. Sevilen yerli ve yabancı tiyatro yapımlarını festivalimizde komşularımız ile buluşturduğumuz için çok mutluyum. Sanatın iyileştirici ve dönüştürücü gücüne inanıyoruz. Dolayısıyla Beşiktaş’ı kültür ve sanatın merkezi yapma hedefimiz için azim ve kararlılıkla çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

Zengin Mutfağı – 2 Perde / 110 Dakika
Cumhuriyet tarihinde görülmüş en büyük işçi hareketi olan 15-16 Haziran 1970 olaylarının zengin bir ailenin mutfağına yansıması…

Hizmet etmekten başka bir şey düşünemeyen köşk çalışanları da gözlerinin önünde gelişen olaylar karşısında kayıtsız kalamayacaktır. Toplumdaki değişimden her biri kendi payına düşeni alacaktır.

Vasıf Öngören’in bu olayları eğlenceli bir biçimde aktardığı oyun, tiyatro sahnesinde defalarca yorumlanmış ve beyazperdeye de uyarlanmıştır. 1978 yılında ilk kez İstanbul Şehir Tiyatrolarında bu oyunda aşçı Lütfü Usta’yı canlandıran Şener Şen, 40 yıl aradan sonra aynı rolde ve genç bir oyuncu kadrosuyla tekrar sahnede.

Yazar: Vasıf Öngören
Yönetmenler: Şener Şen – Doğu Yaşar Akal
Yönetmen Yardımcısı: Defne Kayalar
Oyuncular: Şener Şen, Gizem Ergün, Onay Kaya, Uğur Arda Başkan, Kutay Sandıkçı
Asistan: Berçem Açığ
Dekor: Barış Dinçel
Kostüm: Başak Özdoğan
Işık: Cem Yılmazer