Onay Akbaş’ın Kişisel Desen Sergisi Beşiktaş’ta Sanatseverlerle Buluştu!

Sanatçı Onay Akbaş’ın, “Çizgi, Bir Uçtan Öbür Uca – Traits, D’un Bout à L’autre” adlı kişisel desen sergisi, BELTAŞ A.Ş. ve Beşiktaş Belediyesi iş birliğinde Tarihi Hüsrev Kethüda Hamamı’nda sanatseverlerle buluştu. Açılışını Beşiktaş Belediye Başkanımız Sn. Rıza Akpolat’ın gerçekleştirdiği ve birçok ünlü ismin katıldığı sergi yoğun ilgiyle karşılandı.

Sanatsal çalışmalarını 34 yıldır yaşadığı Paris’te sürdüren Ressam Onay Akbaş, bu sergisinde 1984 – 2022 yılları arasında ürettiği eserlerinin, özenle saklanmış eskizlerini ve desenlerini bir araya getirirken “Fikir’den Eser’e” ulaşan yaratım sürecindeki serüveninin kapılarını aralayarak sanatseverleri eserlerinin mutfağına davet ediyor. Sergi kapsamında Yalın Alpay’ın kaleme aldığı ve ön sözünün Nedim Gürsel imzasını taşıyan (Türkçe – Fransızca) çift dilli kapsamlı bir desen kitabı da sanatseverlerin beğenisine sunuluyor. 250 eskiz ve desenin yer aldığı sergi, 30 Nisan’a kadar Tarihi Hüsrev Kethüda Hamamı’nda ziyaret edilebilir.

Ressam Onay Akbaş’ın sergisine Beşiktaş’ta ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Başkan Rıza Akpolat ise şu açıklamalarda bulundu: “Zor zamanlardan geçiyoruz. Bu zamanlardan çıkmanın en büyük formülü de dayanışma. Dayanışmanın en büyük örneklerini de bugüne dek hep sanatla gerçekleştirdik. Beşiktaş pandeminin yarattığı kötü etkilerin üstesinden hep sanatla gelmeye çalıştı. Birçok salonumuzda Mustafa Kemal Merkezi’nde, Fulya Sanat’ta ve yine gördüğünüz Mimar Sinan’ın 15. yüzyıldan kalma eserinde bu sanatsal faaliyetlere yer vermeye çalışıyoruz. Sanatı ve sanatçıyı Beşiktaş’ta görünür kılmakla ilgili çabamız var. Beşiktaş’ı kültür ve sanatın merkezi haline getireceğiz. Çok önemli eserlerimizin, çalışmalarımızın açılışlarını yapacağız. Burada ortaya konulan eserler çok kıymetli. Ben hafta sonu Mersin Yenişehir’deydim. Orada bir hizmet protokolü gerçekleştirdik. Kültür- sanat projelerimizle birlikte birçok projemizi Yenişehir Belediyesi ile ortaklaştırıyoruz. Orada da Onay Hocamızın sergisini heyecanla bekliyorlar. Nisan sonuna kadar sergimiz açık. Bütün Beşiktaşlıları ve İstanbul’un dört bir yanından bütün hemşerilerimizi bu sergiye bekliyoruz. Sanata kattığı değer için kıymetli hocam Onay Akbaş’a yürekten teşekkür ediyorum.”

Tarih: 30 Mart – 30 Nisan 2022
Yer: Hüsrev Kethüda Hamamı
Adres: Ortaköy, Muallim Naci Caddesi No: 21/A Beşiktaş/İstanbul